Θερμομόνωση ταράτσας

Θερμομόνωση ταράτσας με αφρόμπετόν

Βήματα για μόνωση ταράτσας με αφρόμπετόν

 • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ;
  Είναι μια μόνωση ταράτσας και συγκεκριμένα ένα κυψελωτό τσιμεντοκονίαμα που οι άπειρες φυσαλίδες αέρας που είναι εγκλωβισμένες μέσα στην μάζα του, λειτουργούν σαν ξεχωριστά «Θερμός» και δεν επιτρέπουν την μεταφορά ήχου και θερμοκρασίας, δηλαδή γίνεται απόσβεση του ήχου μέσα στις φυσαλίδες και σταμάτημα της θερμοκρασίας πάνω στις φυσαλίδες, το οποίο χρησιμοποιείται για την θερμομόνωση ταράτσας.
 • ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ;
  Σε ειδικό συγκρότημα μηχανημάτων γίνεται ανάμιξη τσιμέντου με νερό, παρουσία ενός καταλύτου σε προκαθορισμένη ποσότητα που δημιουργεί με μηχανικό τρόπο, την ειδική κυψελογόνο κατάσταση εγκλωβισμού φυσαλίδων στο υδατικό διάλυμα τσιμέντου ελεγχόμενης ποσότητας. «Ετσι μια αφρώδης τσιμεντένια μάζα πολύ ελαφριά, με ειδική αντλία και κατάλληλες σωληνογραμές εύκαμπτες, μεταφέρεται στο σημείο εφαρμογής προς πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών.
 • ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;
  Η Θερμομόνωση με αφρομπετόν συναντάται σε σπίτια και πολυκατοικίες, όσο καί διαμερίσματα από όροφο σε όροφο για να μην μεταφέρεται ο ήχος καθώς και στις ταράτσες, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, επίσης σε ξενοδοχεία, σχολεία, εργαστήρια, εργοστάσια, Super Market, κλειστά και ανοιχτά αθλητικά συγκροτήματα κ.τ.λ. γενικά όπου υπάρχει ο παράγων άνθρωπος υπάρχουν και άπειρες εφαρμογές του προϊόντος. και στις ταράτσες, για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, επίσης σε ξενοδοχεία, σχολεία, εργαστήρια, εργοστάσια, Super Market, κλειστά και ανοιχτά αθλητικά συγκροτήματα κ.τ.λ. γενικά όπου υπάρχει ο παράγων άνθρωπος υπάρχουν και άπειρες εφαρμογές του προϊόντος για την μόνωση ταράτσας.
 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ και ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ
  • Η ΜΟΝΩΣΗ Προσφέρει 100% προστασία από Ζέστη-Ψύχος-Υγρασία, που προέρχονται από εξωτερικές κλιματολογικές επιδράσεις.
  • Μειώνει σε αποτελεσματικό βαθμό τις συνέπειες των λοιπών κλιματολογικών επιδράσεων (Ζέστη-Κρύο-Παγωνιά) από το εξωτερικό στο εσωτερικό του χώρου.
  • Δεν υφίσταται καθίζηση όπως άλλες μονώσεις και ακολουθεί πλήρως τις συστολές και διαστολές της μονωμένης επιφανείας ακόμη και στις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές μεταβολές.
  • Περιορίζει τις απώλειες θερμότητας και ψύχους (καλοριφέρ-αιρκοντίσιον) από το μονωμένο χώρο.
  • Έχει απόλυτη και άριστη πρόσφυση στα δομικά υλικά, μέγα πλεονέκτημα σε σχέση με κάθε άλλη μόνωση.
  • Διατηρεί τις θερμομονωτικές και στεγανοποιητικές ιδιότητες εφ’ όρου ζωής.
  • Είναι βατή 100% (δηλαδή πατιέται) και έχει πάρα πολύ μικρό βάρος.
  • Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται πολύ γρήγορα χάρη στη μακροβιότητα της και την εξοικονόμηση ενεργείας που επιτυγχάνει.

Τρόπος εφαρμογής για Θερμομόνωση ταράτσας

Καθαρισμός επιφάνειας

Καθαρισμός όλης της επιφάνειας και ξήλωμα των διαφόρων σαθρών.

Φράγμα υδρατμών

Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα για τη δημιουργία φράγματος υδρατμών.

Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών

Τοποθέτηση (κόλλημα) θερμομονωτικού υλικού από εξηλασμένη πολυστερίνη, όπως το Down, Fibran ή διογκωμένη πολυστερίνη όπως το φελιζόλ,NEOPOR.

Επίστρωση αφρόμπετόν

Διάστρωση αφρομπετόν σε όλη την επιφάνεια για δημιουργία ρύσεων, θερμομόνωση και ηχομόνωση. Το μέσο όρο πάχους υπολογίζεται σε 10cm.

Ρύσεις υδάτων

Σε όλη την επιφάνεια δίνονται ρύσεις για τα ύδατα, η τελική επιφάνεια του αφρόμπετόν λυένεται με τη βοήθεια της πήχης και επιτυγχάνονται οι καλύτερες δυνατές επιδόσεις του έργου.

Καθαρισμός επιφάνειας

Καθαρισμός όλης της επιφάνειας και ξήλωμα των διαφόρων σαθρών.

Ασφαλτικό Βερνίκι

Επάλειψη με ασφαλτικό βερνίκι (ασφαλτόκολα για τέλεια στεγανοποίηση μεταξύ ταράτσαας στηθαίου το οποίο θα καλύψη 10 εκ περιμετρικά, υδροροών, ηλιακών, αναμονών κ.α σημείων απαραίτητης προσοχής.

Τοποθέτηση ασφαλτόπανου

Στεγανοποίηση ολοκλήρης της επιφάνειας με ασφαλτόπανο με επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας Ευρωπαίκο θερμοπλαστικό με οπλισμό.

Υδρορροές και Ενώσεις

Οι ενώσεις αλληλόεπικαλύπτονται 10cm. Στις υδρορροές και στα επικίνδυνα σημεία επικολλάμε επιπλέον δέυτερο κομμάτι ασφαλτοπάνου.

Τοποθέτηση αεραγωγών

Τοποθέτηση εξαεριστήρων για εξαέρωση όταν κριθεί απαραίτητο. Τέλος σφραγίζουμε την περιοχή των υδροροών και όλα τα επικίνδινα σημεία με ειδική μαστίχη.

Τελικό στάδιο Θερμομόνωσης

Πέρασμα όλης της επιφάνειας με λευκό ελαστωμερή υλικό.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τη βελτίωση εμπειρίας χρήσης του site χρησιμοποιούμε coockies. KentroMonoseon